Модата има чудесна моќ да развеселува, таа се гледа но за неа и се говори.

Во „Модно досие” Сани регистрира се она што треба да се знае за модата и животниот стил: информации, озборувања, совети и факти за модата.

Секој работен ден од 13 до14 часот добредојде во поубавата страна на животот, за сите вљубеници, почитувачи и следбеници на модата, за љубопитните но и сомничавите.